:: Sayangku yusra ::

Salam..


Rndu pd seorg shbt or teman sy ni. Sharifah Yusra Wahidah Binti Syed Abdullah.. hee.. Kenangan ngan cik sera ni mmg bnyak,, Dialah tman sy dlm klas sjak dr form4 lg,, smpai f5, kami dduk sblah mnyblah dlm klas.. Sy dan yusra bnyak berkogsi cerita mse skul dlu,, kehidupan d asrama ni bnyak mgajar sy tentang erti persahabatn.

Klau sy  xde kt skul, yusra mesti jd pndiam, mcm tu la sbleknya. saya pnh pg bentong utk  lwn debate, kwn2 ckp yusra diam sbb xde geng. Yusra plak pnh blek umah sbb kna chkenpox, hik3, sy plak jd diam. Kwn2 la yg tgor.. ” nisa tu xde modal r yusra x de”.. mcm tu la lbey krg aytnyer.. Tp kalu ktorg da bgabung, mgusik org je la kejenyer…

huuuu,, rindunya saat dulu tu. Ktorg curi2 mkn kerepek ubi mse cikgu kama tgh ajar add math,, bila cikgu pndg ppan itam je, tgn ktorg cpt2 suap krepek dlm mlut, bila cikgu pusing blik tgk ktorg, mlut pun bhnti mngunyah.. kih3,, klau cikgu tnye mase tu ntahla cmne nk jwb, lam mulut ade kepek ubi..

dlm hti ngah thn nk gelak, pas je ckgu pndg dpn smule, ktorg mule r gelak cover2, dah r dduk 2 dr dpan.. Sbnrnya mengantuk dlm klas, so wat la cmtu,heee.. yusra ni klau ngantuk dlm klas mmg klakar. ngah pgg pen, tbe2 terpejam mate n pen pun jatuh.. yusra2.. Ermm,, agk2 cikgu kama taw ke x, or dia jus wat2 mcm x nmpak. Nnt sy bkal jd cikgu gak, hmm,, agk2 dpt x student cmtu.. ;)…..

Klau pg rhat kt kantin, mkn mi sup tmbah sambal kicap double,, abes je mkn, bbir msg2 akan btambah ktebalan, kepanasan and warna kemerahan.. ha3. Pedassssss!!

Klau g bli mknn kt koop, bli roti, slalunya roti sy akan hbes dlu, da abes je, sy pun ape lg curi la sera punye.. bkan curi sbnrnyer, da jd tradisi, sape abes lmbt, die kna kongsi part tu. hehehehe,, cara nk merapatkan ukhhuwah.

Tambahan lak, lpas je, skul, ktorg dpt pegi mtrik yg same. blok yg same, aras yg same n blik selang beberape je.. mmg syokkkkk sgt ble dpt result mtrik tu. yusra ni pnakut gak orgnyer,klau nk pg tndas pagi2 , miskol sy suh tman g blik aer, heee.. sy x ksah pown, ape je lar yusra demi awk.

Setiap ptg klau xde aral or aktvti, boleh kate tiap2 hari la, ktorg mesti meluangkan mase g diner kt kafe sesame. pas je mkn, dlm kol 6 lbey, ktorg akn pusing satu kmpp mkn angin smbil mghdmkan nasi dlm perot td..

Pendek kate semuanyer sama2 la. Balek kg same2. Pnah ktorg naek bas dr mtrik nk pegi butterwoth nk blik phg, lam bas tu, ktorg je yg berdiri sbb dh x de tmpat duduk.. Ntah cmner, ngan skill pcik bas yg hbt mase membelok kt selekoh tajam, ktorg yg tgh berpaut kt tiang pun mlakukan aksi berpusing 360 degree lam bas kt tiang tgh2 bas… haha33… mcm wat show lak ktorg lam bas tu.

Apa lagi, malu x terkata la.. tp yg pliknyer org len lam bas x gelak pun kt ktorg. ktorg yg lbey2 gelak n malu., dahsat betol… mcm2 lg la..

nk dceritakan kengan manis tu mmg x abes… cmne ktorg study sesamer, outing sesamer, terawikh skali, g bazar skali.. susah sng kt mtrik tu bnyak dlalui sama2. Ingt lagi ktorg bgkus brg2 dlm kotak utk dipos blek phg.. same2 mngangkut kotak2 yg sarat buku and bju tu sampai ke pjbt pos.. bnyakkk lagi la..

Tujuan sy cerita semua ni, sbb nak dedikasikan ucapan sempena hari jadi yusra yg ke 21.. 31.01.2010.. maap la yusra, sy bru smpat nk wat sume ni skrg sbb ngan kekengan mcm2 pgram. Sy ada rmai kwn n tman yg baek2 hadir slepas zman sek n mtrik tu, namun kenangan ngan awk ni mmg x kn dlupakan la heee.. Sedih x dpt jumpe mase sy trun jb dlu, trase lg, huhuhuhuhu,

Nilai psahabatn tu bkan terletak pd kerapnya berjumpa n bnyaknya perbualan tp pd ingatn seseorg shbt tu dlm doanya… kalu awk sdih, sy pun sedih, huuu..Nak luahkan sesuatu yg x pnh diluahkan pd yusra la. Saya syggggggg awk.. 🙂 semoga awk jd insan solehah n bahgia d dunia dan akhirat…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: