~ ukhwahfillah ~

Rase nk menulis pasal shbt2 sy yg tercinta kt ukm ni la. Syukur sbb wlaupun hdup d ukm ni agak mencbar berbandng u lain, secara kasar la, setiap org cbrannye lain kan x kira tempat pun, sy ade tman2 yg sgt baik.

Sy ada kosmate, rumet, blocmate n u-mate, hee, btol ke istlah ni. Alhamdulillah semuanyer baik2. Tapi dlm entry ni sy nk cter sal shbt karib sy yang saling mlgkapi antra stu sma lain. Pertemuan yg bnyak kebetulan la yg menemukan kami ni. ‘ NANALALASASARARADADA ‘ gelaran utk kami berlima.

Semuanya ada perwatakn yg berbeza. Nak citer sal rumateku yg chumel ni la dulu. Noor Shaidaa name diberi, kecik badan n umur. he,, sebaye je ngan adeq sy, tp kdg2 kematangannye tu mengagumkan. Peneman sy dlm blik n  kami ni slalu sharing, ape je. Pendek kate brg or hal sy juga dada punye n cmtula sebaliknyer. Bertambah unik lak, rumah kami di kg sgt dkat jd, kami ley blik kg skali. hehehe. Dada ni pun sgt independent orgnyer, mcm2 jln skitar selangor -kL n nilai pun dy pnah bw sy, syokk..  

Keduanye sy nak citer sal shbt yg name Nur Syazana Bt Mohamed latiff. Ermm, urutan penceritaan ni x bermksud thap kerapatan kami, sbb semuanye same je. Syg sy x bebelah bg, hehehe. Nana ni orgnye perhsie jgak, tp sgt optimis kot. susah nk sedih n layan perasaan dyer. Klau dye sdih or nangis tu mkneyer sedih sgt2 la tu. Lain ngan sy yg rapuh hati ni, mak kate cengeng, huhu. sbb tu la sy kna bnyak blajar dr nana ni. hee, bangge la cik nana bile bace ni.. Lagi satu nana ni la org yg slalu bw sy pg kliah wlau hakikatnyer sy yg bw dye nek moto. hee. Cmne tu. Sbnarnyer sy bnyak sgt klmahn, berkat kasih ILAHI, DIA kurniakan sy shbt yg mlengkapi sy. sy sgt susah nk ingt jln even pusanika n fssk yg dkt tu. Jln mane yg dkat n sng nk lalu sume dye hafal. Syukur… klau sy sorg2 mmg akn sesat. huu. tq la nana. Tp ktorgnyer kesukaan bnyak yg berbeza, nana suke kicap masin, sy suke kicap manis, sy suke warna warni, nana x suke bnyak warne. hee, tp sy berjaya pengaruh nana beli cadar warna warni yg chumel sgt. hee pdan ngan skin laptop sy. Ada pluang nnt sy uploadkan gmbarnyer.

Next, Zaila Binti Md Hairin a.k.a lala. Lala ni sbnarnyer tue sthun dr kami, hee, tp slalu x ngaku n x bg ktorg pggil akak, geli katenyer. Cikgu Pendidikan khas yg sgt prihatin n penyayang. Suke membebel juga, hee,, kedue lpas nana. Sy la antara yg slalu kna bebel,

” sasa, bw moto jgn laju2″, ” sasa, mkn megi jgn mkn kuahnyer”, ” sasa, kunci blik nk kuar wlaupun skejap” , blabalbla, nk tlis sume mmg x abes mlm ni. Kakak yg baik lala ni. hehe. Kdg2 pemalu n pndiam ble jumpe org yg bru knal. hmm, hakikatnye x la malu pun ble dh tol2 knal, hee. Rase selamat n dsygi la d smping cik lala ni. Akak slim ni sgt concern bab mkn, x pnh tggal mknnyer, x taw la mknn tu ltak kt mane lm perot tu, perut kenet je.hee. Klau nk dgr citer2 ttg pnglaman dak2 khas tnye la lala.

Berkesinambungan ngan cter lala ni, nk cter sal shbt tersygku yg lg sorg, Nur Farahlia Bt Badron. Seorg yg sgt pemurah n kdg2 sgt degil, hehe. Sy bnyak bljar ttg akhlak n pshbatn nagn rara ni. Seorg yg hepy go lucky n kdg2 penyedih gak, mcm sy. hee. Shbt yg slalu bg nasihat n kata2 hikmah. Kami dh bnyk kli g jln umah rara ni, kt Jb. Syokk.. g mcm2 tmpt, g danga bay nek beca, g shoping, g airpot skudai, dpt gak tgk baby humaira yg sgt chumel tu. Rara ni selaku exco kerohanian la antara kami ni. Rara gak la yg memperknalkan mcm2 jnis novel kt sy. Hobi ktorg sama, suke bace novel yg bg pngajaran, ttg khidupan. Rara ni pun pnyayang orgnyer.  Kdg2 je degil, kna pakse suh mkn. hee. Rara n Lala ni satu bilik, dah 3 sem blik kami ni dkt2. sem 3 n 4, dpt blik sblah2, sng la nk beraktvti sesamer. Cikgu fizik ni sgt suka bersukan n aktvti lasak. Luaran nmpak gnas, tp dlmannyer rapuh n halus.

Advertisements

2 responses to this post.

  1. Posted by faleya on January 26, 2010 at 12:56 am

    “ya Allah..kiranya KAU mempertemukan kami utk mendidik dri kami agr lbih menyayangiMu..maka hanya KAU yg mmpu mbwa hati2 ini bertaut menelusuri jln mcari cintaMu..mengharapkn maghfirahMu..jgnlah KAU pisahkn hati2 ini dkalarndu dan syg kami blum ckup utk melamar redha n cintaMu..ameen..

    -same2 kite semai nikmat ukhwahfillah ini..
    -maaf tok sme pkare ye shbt..
    -mge kamu sntiase gagah n kuat..sehingga ampuh dlm hdpi belantara dnia ini..
    -uhibbukifillah..

    insyaAllah..

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: